MENÜ
2024. október 18.
Lukács

Neymar 3,5 milliárdért vehet saját szigetet 

drive.hu

A szigetet csak hajóval és helikopterrel lehet megközelíteni, így a privát szféra garantált.

A hírek szerint a jelenleg a szaúd-arábiai bajnokságban szereplő sportoló egy olyan Rio de Janeiro melletti privát szigetet nézett ki magának, amit csak hajóval és helikopterrel lehet megközelíteni.

2023-ban nagy port kavart, amikor Neymar otthagyta a Paris Saint-Germain csapatát és egy szaúd-arábiai klubhoz, az al-Hilalhoz igazolt. Bár sokak szerint a transzfer karrierje végét jelentette a futballistának, az biztos, hogy anyagi értelemben jól járt az üzlettel.

A szaúdi klubnál a hírek szerint ugyanis közel 300 millió dollárt keres a sportoló, ami egyébként 2025-ig a reklámbevételekkel együtt elérheti a 400 millió dollárt is. Mindezt úgy, hogy Neymar már egy éve sérült, így eddig szinte semmit nem játszott új csapatában.
Ezt is olvasd el! Magánszigetek, amelyeket elérhető áron bérelhetsz ki

Egyszóval: van mit a tejbe aprítania a brazil sztárnak és úgy tűnik, már ki is nézett magának egy privát szigetet, amit a közeljövőben meg is vásárol majd. A The Sun beszámolója szerint a labdarúgó a brazíliai partjainál fekvő, Riótól nem messze lévő szigetcsoportot, a Japao Private Islands egyik földdarabját nézte ki magának.

A sportoló olyannyira komolyan fontolgatja a vásárlást, hogy a lap szerint az elmúlt egy hónapban „próbaüzemmódban” a szigeten is lakott. A bérlésért a hírek szerint 40 ezer fontot, vagyis közel 20 millió forintot fizetett ki a focista.

A kéthektáros földterületen található egy hatalmas villa két lakosztállyal, valamint három kisebb, óceánra néző bungaló is. A szigetet csak hajóval és helikopterrel lehet megközelíteni, így a privát szféra minden körülmények között garantált.

A szigetet eredetileg 4 millió dollárral drágábban, 13 millió dolláros áron kezdték el árulni. Ám miután a mostani tulajdonos jelentősen lefaragott az eladási árból, Neymar elvileg le is csapott a szigetre, ami így 9 millió dolláros, vagyis nagyjából 3,5 milliárd forintos áron lehet az övé – a fizetését elnézve pedig valószínűleg meg se kottyan majd a focistának a vételár.